Home > Apariții în presă > VOLUNTARII PTP SPRIJINĂ DOTAREA SECŢIEI PEDIATRIE

VOLUNTARII PTP SPRIJINĂ DOTAREA SECŢIEI PEDIATRIE A SPITALULUI ROMAN

Acţiunea iniţiată vineri, 12 septembrie, are ca scop donarea fondurilor încasate de Spălătoria auto Rossal pentru achiziţia de paturi şi noptiere.

a

Vineri, 12 septembrie, romaşcanii au ocazia de a susţine campania dedicată modernizării şi dotării secţiei Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. Cei care vor folosi vineri serviciile Spălătoriei Rossal, de pe strada Bogdan Dragos, vis-a vis de cimitirul evreiesc, începând cu ora 9 şi până la ora 15, vor şti că suma achitată – 20 de lei pentru interior şi exteriorul maşinii şi 10 lei doar pentru exterior – merge integral pentru achiziţia de paturi şi noptiere necesare micilor pacienţi ai secţiei.

Acţiunea este iniţiată şi susţinută de membrii organizaţiei People to People (PTP) Roman Chapter. “Ideea a venit ca urmare a gestului făcut de George Biciuşcă, tânăr om de afaceri din Roman, care a contribuit de mai multe ori pentru dotarea şi reamenajarea acestei secţii, resursele financiare ale spitalului fiind limitate. Ar mai fi necesare 12 paturi şi noptiere, tâmplărie pentru cea de-a doua aripă a secţiei, aflate în plin proces de modernizare. Invităm romaşcanii care şi-au programat vineri să spele autoturismul să folosească serviciile acestei spălătorii, banii încasaţi pe chitanţă urmând a fi donaţi integral secţiei Pediatrie, spre binele copiilor internaţi. Voluntarii PTP Roman vor participa la acţiune şi vor pune la dispoziţia celor generoşi o urnă în care se pot face donaţii suplimentare, în acelaşi scop”, a declarat Andrei Corduneanu, preşedinte al PTP Roman.

Donaţiile oferite în acest an de oamenii de afaceri din Roman au creat mai bune condiţii copiilor internaţi la Pediatrie: de la TC Compil Impex SRL Roman s-au primit dulapuri şi pătuţuri, iar 60 de seturi de lenjeri de pat au fost oferite de firma Caremil. Anul trecut, prin bunăvoinţa omului de afaceri George Biciuşcă, a fost alocată o sumă importantă de bani pentru această secţie şi s-a început cu schimbarea veselei şi a scaunelor la bucătărie, la parter s-au schimbat geamurile şi uşile, care au fost înlocuite cu unele de tip termopan. De asemenea, s-a zugrăvit, s-au schimbat linoleumul, mobila şi lenjeria de pat, iar mobilierul din sala de mese a fost complet recondiţionat. În plus, secţia a fost dotată cu un pulsoximetru, un aspirator profesionist şi un balon de resuscitare pentru sugari. Spitalul a achiziţionat un aparat EKG, un aparat de oxigen portabil şi un injectomat.

Sursa: http://www.ziarulderoman.ro/69984/voluntarii-ptp-sprijina-dotarea-sectiei-pediatrie-a-spitalului-roman/

Comments

comments