Home > Apariții în presă > Tinerii romaşcani promovează voluntariatul
September 12, 2013

Tinerii romaşcani promovează voluntariatul

Scris de: Cosette ZANOCEA

Voluntari din judeţele Nacting01eamţ şi Bacău s-au întâlnit la Roman pentru a discuta despre rolul voluntariatului în dezvoltarea personală.

Tineri voluntari din Roman, din Bacău şi Piatra Neamţ s-au întâlnit la Roman pentru a discuta despre valorile voluntariatului. Întâlnirea face parte dintre acţiunile programate în cadrul proiectului “Acting European”, proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, proiect lansat la Roman pe 14 august. “Prin activitatea organizată astăzi am vrut să-i ajutăm pe tineri să descopere ce înseamnă pentru ei voluntariatul şi să evidenţieze beneficiile voluntariatului în ceea ce priveşte dezvoltarea personală. Am ales ca această discuţie să se poarte într-un cadru foarte deschis, o activitate de genul open-space, în care noi am propus doar tema de discuţie, fiecare dintre participanţi venind cu impresiile şi consideraţiile personale. Toate ideile care vor fi dezvoltate în cadrul întâlnirii vor fi utilizate de noi în elaborarea viitoarelor strategii”, a spus Victor Toma, reprezentant al Asociaţiei pentru Dezvoltare Activă (ADA) din Bacău, manager al proiectului.

acting02

Activitatea de la Roman a fost organizată în parteneriat cu Asociaţia “People to People”, capitolul Roman. Proiectul este derulat în parteneriat cu Asociaţia “Un zâmbet” Bacău, Asociaţia “Oblio” din Bacău, Asociaţia de Tineret “Onestin” din Oneşti şi Cen

trul de Rersurse Economice şi Educaţie pentru Dezvoltare din Piatra Neamţ. Următoarea întâlnire din cadrul proiectului va avea loc la Roman, săptămâna viitoare, sub forma unei cafenele publice. Voluntari şi reprezentanţi ai autorităţilor publice vor discuta despre rolul voluntariatului în promovarea conceptului de cetăţenie europe

ană. “Principalele obiective ale proiectului sunt conştientizarea importanţei cetăţeniei active şi drepturilor asociate acesteia în rândul tinerilor din judeţele Neamţ şi Bacău, promovarea în mod explicit a voluntariatului drept un instrument eficient pentru dezvoltarea personală şi un mijloc de implicare în viaţa comunităţii, informarea tinerilor asupra beneficiilor voluntariatului şi educaţiei non-formale, coeziunea ONG-urilor din Bacău şi Neamţ şi implicarea tinerilor din aceste ONG-uri în dezvoltarea unui sistem sustenabil de promovare a cetăţeniei active în rândul tinerilor”, a spus managerul proiectului, Victor Toma.

Sursa: http://www.ziarulderoman.ro/48474/tinerii-romascani-promoveaza-voluntariatul/

Comments

comments