Home > Proiecte locale > Romanvodistii au talent 2012

Odată cu „Săptămâna Altfel”, dedicată diferitelor activități prin intermediul cărora elevii ar trebui să învețe lucruri folositoare într-un mod practic, membrii PTP au decis să ofere o oportunitate elevilor din Colegiul Național „Roman-Vodă” de a demonstra cât de talentați sunt. Ideea a fost de a aduce în liceul nostru show-ul național de talente, doar că la o scară mai mică, inițiativă care a avut un mare impact.

Astfel, alături de Mădălina Spoială, Georgiana Bîrjovanu și Andrei Buhlea, am pornit în căutarea tinerelor talente din liceu, dar și a oamenilor cărora le pasă de cultura din orașul nostru. În câteva zile toată lumea știa despre acest concurs, iar emoțiile tuturor erau pe măsură.

Talentele celor 18 participanți au cuprins diverse categorii, precum voce (Antoci Teodora, Barbu Georgiana, Gheorghiu Diana & Buciumanu Maria, Giurgi Diana, Herlea Ioana, Marele Alexandra și Norocea Elena), desen (Avădănei Bogdana),  instrumente (Bivolaru Eliza – nai, Herghea Ioana – vioară și Grumăzescu Rareș – flaut) sau beatbox (Sandache Iulian), fiecare concurent fiind bine pregătit.

IMG_6833

Cristian Prăjescu, un elev din clasa a IX-a A, ne-a uimit cu o creație proprie. De aceea, nu a fost o surpriză faptul că el a câștigat primul loc, având în vedere că pe lângă abilitatea sa de a compune cântece, are și o voce extraordinară. Locul al doilea i-a fost acordat lui Sebastian Tudor, tot un elev de clasa a IX-a, care a interpretat celebra melodie a lui Sting, „English man in New York”. Sunt convinsă că mulți dintre noi încă fredonează refrenul acestui șlagăr. Marea surpriză a acestui concurs a reprezentat-o prestația unei fetițe de clasa a III-a, Stoleru Daria, care ne-a topit inimile cu vocea ei. Decizia juriului a fost una foarte dificilă, hotărând să acorde încă două premii speciale, unul pentru originalitate lui George Leonte, iar celălalt pentru inovație lui Sandache Iulian.

Mă bucur să spun că toată lumea ne-a încurajat să organizăm a doua ediție, poate la o scară mai înaltă. Gândurile lor ne-au făcut mândri și promitem că vom transforma acest concurs într-o tradiție. Romanvodiștii chiar au talent!

 Lăpușneanu Diana

[nggallery id=30]

Comments

comments