Home > Apariții în presă > PTP LA COLINDAT

LA COLINDAT PENTRU COPIII NECĂJIŢI

 

p1

Voluntarii de la PTP Roman au mers la colindat pentru a veni în sprijinul unor familii nevoiaşe.

p5

Tinerii membri ai Asociaţiei “People to People” (PTP) din Roman au colindat în ajunul Crăciunului, pentru a veni în sprijinul unor familii nevoiaşe din oraş. Demersului lor i s-au alăturat zece familii din Roman, care i-au primit cu drag pe colindătorii de la PTP. După ce au ascultat cu emoţie repertoriul de colinde, gazdele i-au răsplătit cum se cuvine. La sfârşitul zilei de colindat, liceenii inimoşi au adunat 2.740 de lei, cu care au luminat sărbătorile unor familii cu posibilităţi financiare reduse.
p3

Aceasta nu a fost singura activitate caritabilă a PTP-ului romaşcan. Timp de trei săptămâni, tinerii au realizat 150 de decoraţiuni de Crăciun, felicitări, globuri personalizate, care au fost vândute, apoi, la o tarabă amenajată în centrul oraşului. Coordonatorul acestui proiect a fost Rareş Chelmuş, care a propus colegilor din liceu să i se alăture în această activitate. “Cunosc mulţi elevi romanvodişti care au talent şi simţ practic, aşa că m-am gândit să organizăm ceva deosebit în preajma sărbătorilor. La început, ne-am pus minţile la contribuţie şi am alcătuit lista de materiale necesare, pe care le-am cumpărat ulterior. Ne-am folosit de un fond de 200 de lei din partea PTP pentru a achiziţiona tot ceea ce ne trebuia. Apoi, ţinând cont de termenul limită, am împărţit între noi sarcinile şi am căutat idei deosebite. Motivaţia cea mai importantă a fost gândul că, prin munca noastră, îi vom ajuta pe copiii nevoiaşi”, a spus Rareş Chelmuş.

p4

Rezultatul a fost cu mult peste aşteptări. Toate ornamentele au fost cumpărate, iar suma adunată a fost de 1.600 de lei. Suma este destinată susţinerii activităţilor ce vor fi organizate pentru cei 60 de copii care frecventează Centrul de zi al Asociaţiei “Iubire şi speranţă”.  Tot tinerii de la PTP au fost şi cei care l-au adus pe Moş Crăciun la copiii de la “Iubire şi speranţă”. Pe 27 decembrie, moşul a sosit cu hăinuţe, dulciuri şi jucării, iniţiatoarea proiectului fiind Bianca Manolache, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Roman-Vodă”. “Am reuşit să strângem, pe parcursul lunii decembrie, donaţii din care voluntarii noştri au pregătit cadouri. Am primit 200 de jucării, 500 de lei, 50 de pacheţele de la restauratul «Casa Veche», aproximativ 700 de articole de îmbrăcăminte, rechizite şi dulciuri. Mulţumim tuturor romaşcanilor care ne-au ajutat să aducem bucurie”, a spus Bianca Manolache.

p2

Cu ajutorul voluntarilor de la PTP, copiii de la centru au pregătit un spectacol de Crăciun, cu colinde, dansuri, scenete şi obiceiuri tradiţionale pentru sărbătorile de iarnă, care au încălzit sufletele tuturor celor prezenţi. Demersul voluntarilor a primit susţinere din partea unor sponsori- Time Out, salonul VIP, Pensiunea Mara, Manusorelectric, Conbas, Bijuterie H&G şi Restaurant “Casa Veche”-, care i-au ajutat să-şi pună în practică proiectele caritabile.

Sursă: http://www.ziarulderoman.ro/55072/la-colindat-pentru-copiii-necajiti/

Comments

comments