Home > Apariții în presă > LECŢIE EUROPEANĂ DE ANTREPRENORIAT PENTRU LICEENI

LECŢIE EUROPEANĂ DE ANTREPRENORIAT PENTRU LICEENI

K

Membri ai Asociaţiei PTP Roman au participat la o reuniune europeană pentru tineri, dedicată antreprenoriatului, care a avut loc în Cipru.

L

Liceeni romaşcani, membri ai Asociaţiei „People to people”, capitolul Roman, coordonaţi de profesoarele Lăcrămioara Vlăduţ şi Adriana Brumă, au participat, în Cipru, la o reuniune europeană dedicată antreprenoriatului. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „World Friendly Entreneurship”, iar la schimbul de experienţă au participat tineri din România, Cipru, Bulgaria, Grecia şi Ungaria.  Proiectul a avut ca scop încurajarea tinerilor spre iniţiative antreprenoriale, prin prezentarea unor mici afaceri locale de succes, dar şi prin familiarizarea acestora cu viziunea Uniunii Europene în ceea ce priveşte sensul cuvântului „antreprenor”. „Pe parcursul celor 8 zile de proiect, am avut şansa de a cunoaşte producători locali care au plecat pe drumul dezvoltării afacerilor doar cu o idee şi au reuşit să creeze afaceri de succes. Am cunoscut producători locali de dulciuri, de produse pe bază de trandafir (produsele din trandafir sunt foarte căutate şi apreciate în Cipru, făcând parte din specificul naţional), dar am avut şi ocazia de a vizita o fabrică de îmbuteliere a apei, aflată pe primul loc în Cipru. O activitate interesantă de grup a fost legată de prezentarea unui tânăr antreprenor şi a poveştii din spatele acestuia.

M

De asemenea, fiecare echipă din proiect a pregătit un interviu cu unul dintre întreprinzătorii din zonă, prezentând apoi informaţiile întregului grup”, a spus Simona Antoniu, participantă la reuniune. Reuniunea de la Agros, din Cipru, a fost un bun prilej pentru participanţi de a cunoaşte cultura şi civilizaţia locale şi de a-şi prezenta propriul mesaj cultural. „Excursiile organizate, vizitarea muzeului de artă contemporană, a unui amfiteatru vechi de peste 2.000 de ani, perfect restaurat, a unui castel medieval, dar şi seara culturală cipriotă ne-au familiarizat cu tradiţiile şi cu istoria gazdelor noastre. Seara culturală a României a fost un real succes, ceilalţi participanţi la proiect învăţând repede paşii de dans specifici horelor şi sârbelor româneşti. Pentru a păstra obiceiul de a prepara ceva tradiţional, echipa noastră a ales să pregătească papanaşi cu dulceaţă, care au devenit imediat desertul preferat al celorlalţi participanţi”, a povestit Simona Antoniu. Un impact deosebit asupra participanţilor l-a avut vizitarea capitalei Ciprului, Nicosia, ultima capitală divizată din lume. „Un loc impresionant este punctul de frontieră dintre Cipru şi Turcia, aflat în oraş. Pentru a ajunge dintr-o parte în alta a oraşului, locuitorii trebuie să prezinte o legitimaţie de tip paşaport sau cartea de identitate”, a spus Simona.

Sursă: http://www.ziarulderoman.ro/67379/lectie-europeana-de-antreprenoriat-pentru-liceeni/         

Comments

comments