Home > Apariții în presă > Lecție de democrație de la tinerii polonezi

Lecție de democrație de la tinerii polonezi

Holul Primăriei Roman a găzduit miercuri una dintre activitățile proiectului „Europe of all Citizens”, finanțat de Uniunea Europeană prin programul „Youth In Action” și realizat în cadrul unui parteneriat dintre tineri romașcani și polonezi, membri ai organizației People to People.

democratie11

O expoziție de fotografii, prezentată la Primăria Roman, a arătat importanța pe care oamenii simpli o au într-o societate democratică. „Proiectul are ca subiect implicarea tinerilor în decizia de vot în general. Este vorba despre alegerile europarlamentare care se apropie și de faptul că în ziua de azi tinerii nu se duc la vot, deci nu se implică atât de mult în a-și alege, practic, viitorul lor. Mai ales tinerii, când aud despre democrație se gândesc mai mult la politică, iar politica nu-i interesează. În cadrul proiectului a fost realizată și o galerie foto care să arate că oamenii simpli au cea mai mare influență asupra vieții noastre”, au precizat Andrei Corduneanu, președinte PTPI Roman, și Damian Ciachorowski, coordonator al echipei de voluntari polonezi.

democratie2Primarul Leoreanu a felicitat tinerii pentru inițiativă, apreciind necesitatea ei mai ales în contextul alegerilor europarlamentare de la finalul lunii mai: „Alegerile din 25 mai contează pentru întreaga Europă, inclusiv pentru tineri. Decizia lor de a se implica este importantă, pentru că atunci când joci un rol pasiv, pierzi dreptul de a-ți da cu părerea. Până în 2004 persoanele de vârsta a treia veneau mai mult la vot, acum tinerii se implică, dorind să-și spună punctul de vedere. Aș dori ca acest parteneriat să continue”, a spus edilul.

https://www.youtube.com/watch?v=gWEahxDIEmA

Expoziția de fotografie a fost vizitată de romașcani până seara târziu. Joi, tinerii din Polonia vor părăsi municipiul Roman, care i-a găzduit timp de cinci zile.

Sursa: http://www.myvoicenews.com/2014/04/16/lectie-de-democratie-de-la-tinerii-polonezi/

Comments

comments