Home > Proiecte internationale > Experiența PTP Roman în Georgia

În perioada 7-14 februarie a avut loc în Bakuriani, Georgia, un training despre P.R. și “new media” adresat ONG-urilor. Proiectul a fost finanțat de Uniunea Europeană prin programul “Youth în Action” și a avut ca participanți peste 30 de tineri din 8 țări: Armenia, Georgia, Republica Moldova, Ucraina, Slovacia, Marea Britanie, România și Polonia.

Echipa României a fost formată din 3 membri ai capitolului People to People din Roman (Cezara Suman, Silviu Ungureanu și Andrei Corduneanu), alături de Vali Toc, care a reprezentat Organizația Studenților Francofoni din Iași.

Tema principală a fost legată de cum poate un ONG să se promoveze cel mai bine, cum trebuie menținută relația cu presa, cu sponsorii, dar și cu fanii. De asemenea, s-a discutat mult despre platformele online care ne pot ajuta să ne prezentăm proiectele și să păstrăm o legătura strânsă cu ceilalți. Am învățat “reguli de aur” în administrarea unui blog, împărtășind experiențele ONG-urilor din care provenim legate de propria pagină de Facebook. Totodată, am aflat noi rețele de socializare care ar putea să ne ajute în activitatea noastră.

Însă, nu au lipsit activitățile specifice unui proiect European: “NGO Fair”, serile interculturale, precum și propuneri de proiecte viitoare în care ne-am putea reîntâlni. Timpul liber în Bakuriani nu a lipsit, astfel încât, fiind o stațiune de munte la 1700 de metri altitudine, mulți au ales skiul sau snowboardul, în timp ce alții au urcat la 2200 de metri pentru a admira peisajele deosebite.

Georgia nu este o țară mare, dar este una foarte frumoasă, cu oameni deosebiti. Au o istorie cu o cultură bogată, fapt ce se reflectă chiar în propriul alfabet, cu ajutorul căruia am învătat cel mult să ne scriem numele.  :-) Din păcate, nu am avut timp să vizităm toată țara, ci doar stațiunea Bakuriani și capitala Tbilisi, unde ne-am petrecut ultimele 2 zile din acest proiect.

Suntem mândri că după mai multe proiecte în vestul Europei, am ajuns să cunoaștem un popor din Est, despre care știam foarte puține înainte de a pleca la drum și sperăm ca prieteniile ce s-au legat în aceste zile să conducă spre alte proiecte europene pentru PTP Roman.

[nggallery id=29]

Comments

comments