Home > Despre noi

People to People International (PTPI) = “Peace through understanding”
Fondata in 1956 de presedintele Dwight D. Eisenhower, PTPI promoveaza prietenia si intelegerea reciproca la nivel global prin programe educationale, culturale si umanitare.

People to People – Roman Chapter
Misiunea noastra: PTP Roman este o organizaţie deschisă către oportunităţile din mediul internaţional care oferă dezvoltare personală membrilor săi prin proiectele desfăşurate: schimburi europene de tineri, traininguri, team-buildinguri, actiuni umanitare sau ecologice.
Valorile noatre: iniţiativă, implicare, ambiţie, respect, inovaţie, loialitate

Suntem unul din cele peste 300 de capitole din cadrul People to People International. Fondat in 1989, PTP Roman, a fost permanent implicat in diverse programe spefice PTPI precum “Homestay”, “Language Ambassador”, “Sister Chapter” dar mai ales a gazduit Conferinta Europeana PTP din 2003.
Desi suntem un “community chapter” (care nu implica o limita de varsta membrilor sai) majoritatea celor din PTP Roman sunt tineri, elevi ai Colegiului National Roman-Voda. Tocmai de aceea cele mai multe dintre programele noastre sunt proiecte de tineret precum: traininguri, schimburi de tineri, si bineinteles participarea la ultimele 5 editii ale “European Youth Forum” din Berlin. In 2009 capitolul nostru a primit o finantare a Uniunii Europene in vederea gazduirii unui schimb de tineri la Piatra Neamt. Pe parcursul a 8 zile un numar de aproximativ 30 de tineri din Romania, Lituania, Malta, Turcia si Cehia au participat la proiectul numit “Ready, steady… go for a healthy life!”
PTP Roman a fost onorat sa primeasca 2 distinctii PTP consecutive in 2010 si 2011. Prima dintre ele, „Outstanding Leadership Award”, i-a fost acordata d-nei profesoare Sorina Danciu pentru intreaga implicare in programele PTP atat in capitolul nostru cat si la nivel european in calitate de “coordinator tineret” al boardului european PTP. Al doilea premiu a fost inmanat in Brussels in 2011. Este vorba de “Membership Award”, distinctie care rasplateste dezvoltarea PTP Roman, precum si cresterea numarului de membri.