Home > Apariții în presă > Crăciun fericit pentru copiii săraci – MyVoice News & Radio
Dec 29 2012

MyVoice News & Radio

 

Un Crăciun mai fericit pentru copiii săraci

 

Este vorba de copiii de la centrul de zi „Iubire și speranță” din orașul nostru cărora s-a oferit șansa la un Crăciun cu adevărat fericit. Pe parcursul mai multor zile ale lunii decembrie, Bianca Manolache, elevă a Colegiului Național „Roman-Vodă”, alături de o parte din voluntarii People To People Roman, au dat curs unei strângeri de fonduri pentru a dărui tinerilor din centru șansa la bucuria și căldura specifice acestei sărbători de iarnă.

„Crăciunul acesta este Crăciunul lor!” este motto-ul cu care organizatoarea, Bianca Manolache, a pornit în ajutarea celor mai puțin norocoși. ,,Anul trecut am fost pentru prima dată la centru pentru a fi voluntară. Acolo am gasit copii frumoși, talentați, cu potențial, dar care aveau nevoie de căldura unei familii” povestește Bianca. Provenind din familii sărace și numeroase, tinerii din centrul ,,Iubire și speranță”, cu vârste cuprinse între doi și chiar 20 de ani, nu au acces la o educație performantă și, cu siguranță, nu se pot bucura întotdeauna de confortul unui cămin. Tot organizatoarea ne mărturisește: ,,Îmi doream de mult să fac ceva pentru ei și nu găseam niciodată resursele necesare, fie ele umane sau materiale. De Crăciunul acesta m-am hotărât să-mi pun ideea în practică și, împreună cu People to People Roman, am reușit să aducem zâmbetul pe chipurile a 50 de copii care, probabil, nu l-au întâlnit niciodată pe Moș Crăciun”.

Spre surprinderea voluntarilor, tinerii le-au pregătit un program impresionant de colinde, poezii și scenete în spiritul Crăciunului. Ca să le răspundă în același mod, voluntarii au cântat câteva colinde, apoi Moșul a început să împartă daruri constând în jucării, hăinuțe și dulciuri donate de sufletele binevoitoare sau procurate cu sprijinul unor sponsori locali. (Ioana HERGHEA)

Sursa: http://myvoicenews.com/2012/12/29/un-craciun-mai-fericit-pentru-copiii-de-la-centrul-iubire-si-speranta/

Comments

comments