Home > Uncategorized > CONFERINȚA EUROPEANĂ PTP INTERNATIONAL VA FI ORGANIZATĂ LA ROMAN

Romanul a fost ales de către membrii organizaţiei People To People International din Europa să fie gazda Conferinţei Europene a organizaţiei din anul 2016.
Datorită organizaţiei P11998925_890315837722718_513896934809293318_neople To People (PTP) Roman Chapter, municipiul Roman va fi gazda unui eveniment de talie internaţională în anul 2016. Este vorba despre Conferinţa Europeană People To People
International, care anul acesta s-a desfăşurat în perioada 17-19 septembrie, la Berlin. În cadrul conferinţei de anul acesta, preşedintele organizaţiei PTP Roman, Andrei Corduneanu, a fost ales în funcţia de secretar în cadrul Comitetului Executiv European al organizaţiei, pentru următorii doi ani.

La conferinţa din acest an de la Berlin, au participat de la Roman preşedintele Andrei Corduneanu, însoţit de alţi patru membri: Andrei Doru Bostan, Andreea Miruna Cojocaru, Ana-Maria Tihon şi Karina Brînduşa Maria Hulea. Participarea a fost posibilă şi datorită unor parteneri elveţieni, care au sponsorizat parţial costurile deplasării echipei din Roman, iar tinerii romaşcani au beneficiat de un sprijin financiar din partea capitolelor People to People din Berna şi Zurich.

“Conferinţa Europeană are loc în fiecare an, în locuri diferite din Europa.PTP-02-300x168 Una dintre sarcinile membrilor prezenţi la conferinţă este stabilirea locaţiei pentru anul viitor. Anul acesta, am depus candidatura noi şi Armenia, iar noi am câştigat. Toată lumea ştia că, la Roman, PTP are un capitol activ, având în vedere că noi am mai primit în trecut vizite din partea unor delegaţii din alte ţări, care au plecat cu o impresie foarte bună. Mai mult decât o bucurie, acest fapt reprezintă pentru noi o mare responsabilitate, deoarece trebuie să ne mobilizăm forţele, atât actualii, cât şi foştii membri, pentru a pune la punct fiecare detaliu legat de pregătirea conferinţei, care va avea loc în luna septembrie 2016″, a afirmat Andrei Corduneanu, preşedintele PTP Roman.

Unul dintre obiectivele PTP Roman este să organizeze această conferinţă la costuri cât mai reduse, pentru ca un număr cât mai mare de tineri să îşi permită să achite taxa de participare şi să poată veni la Roman anul viitor. “Anul acesta, dintre cei aproximativ 100 de participanţi de la Berlin, doar în jur de 20 erau tineri, deoarece costurile au fost destul de ridicate. Noi ne vom strădui să obţinem un cost cât mai mic de participare – şi ne ajută în acest sens faptul că Romanul este o destinaţie destul de accesibilă. Şi-au manifestat deja intenţia de a participa la conferinţa de la Roman din 2016 tineri din Polonia, Bulgaria şi Macedonia”, afirmă Andrei Corduneanu.

Participarea la această conferinţă reprezintă, pentru invitaţii din celelalte ţări, o ocazie de a descoperi frumuseţile României. Pe lângă conferinţa propriu-zisă, care va dura trei zile, organizaţiei PTP Roman îi revine responsabilitatea de a organiza un tur al României, care va dura patru zile. După o vizită la obiectivele turistice din judeţul Neamţ, cel mai probabil vor fi incluse în circuit destinaţii precum Sibiu, Sighişoara, Bran şi Peleş.

Conferinţa EPTP-04-168x300uropeană People To People International este o bună ocazie pentru membri de a se reîntâlni, a-şi prezenta activităţile din ultima perioadă, de a discuta despre viitorul organizaţiei şi de a alege membrii din consiliul de conducere.

Organizaţia People to People International a fost fondată în 1956 de preşedintele SUA Dwight D. Eisenhower. PTP promovează prietenia şi înţelegerea reciprocă la nivel global, prin programe educaţionale, culturale şi umanitare. Capitolul Roman al PTP este unul din cele peste 300 de capitole din cadrul People to People International. Fondat în 1989, PTP Roman a fost permanent implicat în diverse programe specifice şi, mai ales, a găzduit Conferinţa Europeană a PTP din anul 2003.

Comments

comments