Home > Apariții în presă > Cezara Susanu a câștigat concursul „Romanvodiștii au talent” – MyVoice News

MyVoice News & Radio

Andreea PÎSLARU
4.04.2013

cezara susanuAstăzi s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a concursului „Romanvodiştii au talent”, la care Colegiul Național „Roman-Vodă” a demonstrat din nou că este o adevărată „pepinieră” a talentelor. Competiția a fost organizată de Diana Lăpuşneanu şi Mădălina Spoială, fiind una dintre cele mai frumoase activităţi desfășurate în cadrul „Săptămânii Altfel”.

Printre membrii juriului s-a aflat şi Cristian Prăjescu, câştigător al ediţiei trecute a concursului şi finalist al Eurovision România 2013. „A fost un sentiment special să jurizez deoarece, de multe ori, în timp ce colegii mei cântau, îmi aminteam de începuturile mele, care au fost marcate de prima ediţie a concursului, la care am luat premiul I datorită piesei «You’re Everything». Nu am fost un jurat aspru, ba chiar am încercat să-i ajut pe concurenţi, în limita fair-play-ului”, a spus Cristian Prăjescu. La ediția din acest an, locul III a fost obținut de Dragoș Crețu, care a prezentat un truc uimitor cu cărți de joc. Locul II a fost adjudecat de Iulian Sandache, pentru un număr de beatbox care a prins la public, iar pe locul I s-a clasat Cezara Susanu, cu un desen ce i-a impresionat pe juraţi.

Cezara Susanu, pasionată de desen, consideră că cel mai important lucru pentru o carieră şi nu numai este să faci totul cu pasiune şi devotament.  Cezara este pasionată de artă – în special de desen, o pasiune apărută în copilărie şi moştenită de la mama sa. „Am început să desenez la vârsta de patru ani. Mama îmi desena mereu prinţese, când eram mică. O admiram pentru că putea face asta şi îmi doream să o pot face şi eu, aşa că am încercat să desenez aceleaşi lucruri pe care le desena ea. Aşa mi-am dat seama nu doar că o admiram pe mama – şi încă o admir pentru priceperea ei – ci şi că i-am moştenit talentul”, spune Cezara Susanu. Nu trebuie să o cunoşti foarte bine pe Cezara ca să îţi dai seama că este într-adevăr pasionată de desen. E de ajuns să o întrebi ce înseamnă pentru ea această formă a artei: “Îmi place foarte  mult să desenez. E ca un univers doar al meu, unde nimeni nu îmi spune ce sau cum să fac. Îmi exprim sentimentele aşa cum simt în acel moment. Desenez atunci când simt că am ceva de «spus» şi, de multe ori, prefer să amân ceea ce am de făcut ca să realizez un desen”.

Tânăra îşi dorește să nu renunțe la această pasiune nici după terminarea liceului. „Mereu mi-am dorit să mă bazez în viaţă pe ceea ce ştiu să fac cel mai bine, şi anume desenul. După ce voi termina liceul, voi continua să studiez în domeniu. Îmi place foarte mult ceea ce fac, sunt pasionată de modă şi de tot ce e nou, deci mi-aș dori să devin designer vestimentar. Părinţii mă susţin şi mă vor susţine mereu, indiferent de decizia pe care o voi lua, la fel şi prietenii mei. Majoritatea persoanelor care mi-au văzut desenele m-au felicitat pentru talent şi m-au încurajat să merg mai departe în acest domeniu. Am participat şi la unele concursuri – la nivel local, naţional, dar şi internaţional. Am obținut multe premii şi mă mândresc cu acest lucru. E un sentiment minunat să ştii că faci ceva cu pasiune şi devotament, iar ceilalţi te apreciază pentru acest lucru. Nu aş renunţa la desen pentru nimic, niciodată”, susține Cezara.

Sursa: http://www.myvoicenews.com/2013/04/04/cezara-susanu-a-castigat-concursul-romanvodistii-au-talent/

Comments

comments