Home > Activitati > ANDREI CORDUNEANU – MEMBRU ÎN CONSILIUL ONORIFIC PTP

ANDREI CORDUNEANU A FOST ALES ÎN CONSILIUL ONORIFIC AL PTPI

Tânărul romaşcan a fost ales alături de reprezentanţi ai ţărilor în care activitatea PTPI este cu tradiţie. PTP Roman, al cărui preşedinte este, are 70 de membri, majoritatea elevi de liceu. Georgiana Bîrjoveanu, coordonatoare a departamentului de relaţii cu publicul, a primit una din cele două burse oferite pentru Europa pentru a participa la ediţia din acest an a Global Youth Forum, ce se va desfăşura în noiembrie la Washington.

F

Preşedintele PTP Roman, Andrei Corduneanu, a fost ales, la începutul acestei luni, să reprezinte România în Consiliul Onorific al organizaţiei People to People International (PTPI) – PTPI Board of Trustees. Mandatul său pentru această funcţie este de trei ani. “Este o mare onoare pentru mine şi pentru întreaga echipă PTPI Roman. Această numire îmi demonstrează că facem o treabă bună aici şi că suntem pe drumul cel bun pentru a promova idealurile PTPI în comunitatea noastră. Trebuie să mulţumesc membrilor din PTPI Roman pentru implicarea lor în proiectele noastre din ultimii ani şi sper că mă voi ridica la înălţimea aşteptărilor pe care le presupune noua mea poziţie în cadrul PTPI”, a declarat Andrei Corduneanu referitor la numirea sa în Consiliul Onorific PTPI. “Suntem fericiţi că Andrei va contribui cu experienţa şi cunoştinţele sale semnificative la Consiliul Onorific al PTPI. El a avut un impact deosebit în promovarea misiunii noastre, în special în comunitatea sa”, a afirmat, într-un comunicat al PTPI, Mary Eisenhower, preşedintele PTPI şi nepoata fondatorului organizaţiei, preşedintele SUA Dwight D. Eisenhower.

G

Andrei Corduneanu (centru), alături de preşedintele PTPI Mary Eisenhower

Alături de Andrei Corduneanu, România mai are doi reprezentanţi în PTPI Board of Trustees: profesoara de limba engleză Sorina Danciu şi Gina Tătaru, romaşcană stabilită în Bucureşti.

PTP Roman numără, în prezent, 70 de membri, majoritatea fiind elevi de liceu. Există un nucleu de 20 de membri foarte activi, care sunt conduşi de cinci reprezentanţi aleşi anual. Aceştia sunt: preşedintele, un secretar şi trei coordonatori de departamente ce au în grijă proiectele locale, proiectele europene şi relaţiile cu publicul.

Andrei Corduneanu este membru al acestei organizaţii încă din anul 1990, dar s-a implicat activ începând cu anul 2007. De atunci, el a desfăşurat numeroase activităţi în sprijinul comunităţii locale, iar în prezent el este preşedintele PTP Roman. “Rolul meu este acela de a superviza organizaţia şi de a-i ajuta pe tinerii reprezentanţi să îndeplinească proiectele pe care şi le propun. Cel mai important proiect a constat în organizarea unui schimb de experienţă în 2009, proiect ce a primit o finanţare europeană prin programul «Tineret în Acţiune». Am adus, atunci, 30 de tineri din şase ţări membre ale Uniunii Europene care, timp de şapte zile, au desfăşurat activităţi în strânsă legătură cu tema principală a proiectului – stiluri de viaţă sănătoasă. Tot prin acest program european am participat, la rândul nostru, în proiecte desfăşurate în străinătate. În principiu, în fiecare an, începând cu anul 2008, am coordonat câte o echipă de tineri din Roman într-o astfel de deplasare. De asemenea, la primele trei ediţii ale programului “Let’s do it Romania!”, m-am ocupat de coordonarea la nivel judeţean a acestei acţiuni”, ne spune Andrei Corduneanu.

J

Printre tinerii membri ai PTP Roman sunt şi persoane care s-au făcut remarcate datorită activităţii lor în cadrul organizaţiei şi care beneficiază de tot sprijinul colegilor lor. “Cu această ocazie, aş dori să o felicit pe Georgiana Bîrjovanu, membră în organizaţia noastră şi coordonatoare a departamentului de relaţii cu publicul, care a primit una din cele două burse oferite pentru Europa în vederea participării la ediţia din acest an a Global Youth Forum, ce se va desfăşura în Washington, în perioada 6-10 noiembrie. Acesta bursă îi va acoperi toate costurile legate de transport, cazare, mese şi activităţile ce se vor desfăşura acolo”, a precizat preşedintele PTP Roman.

I

La nivel local, PTP Roman militează pentru idealurile unei educaţii globale, înţelegerea şi spiritul umanitar şi respectul pentru viaţă. Andrei Corduneanu este un membru activ la conferinţele PTPI, evenimente care reunesc tineri de naţionalităţi şi culturi diferite, pentru a schimba idei şi experienţe. Ultima conferinţă de acest fel la care a participat a fost la Converinţa Europeană a PTPI de la Varna, în Bulgaria, în 2013.

H

Pentru acest an, PTP Roman are deja un plan al activităţilor. Numai în ultima lună, membrii PTP Roman au organizat două activităţi pe biciclete, două acţiuni din proiectul “Acting European”, şi au trimis o echipă de tineri romaşcani la un proiect european în Budapesta. În viitorul apropiat, membrii PTP Roman intenţionează să participe la  ediţia de anul acesta a “Let’s do it Romania” şi vor organiza o “Cafenea publică”.

Organizaţia People to People International a fost fondată în 1956 de preşedintele SUA Dwight D. Eisenhower. PTPI promovează prietenia şi înţelegerea reciprocă la nivel global, prin programe educaţionale, culturale şi umanitare. Capitolul Roman al PTPI este unul din cele peste 300 de capitole din cadrul People to People International. Fondat în 1989, PTP Roman a fost permanent implicat în diverse programe specifice şi, mai ales, a găzduit Conferinţa Europeană a PTP din 2003.

Sursă: http://www.ziarulderoman.ro/48839/andrei-corduneanu-a-fost-ales-in-consiliul-onorific-al-ptpi/

Comments

comments